Servicii

ANXIETATE și atacuri de panică

Cu toții ne confruntăm cu anxietate. Însă atunci când aceasta ne împiedică să desfășurăm activități cotidiene obișnuite, devine o tulburare.

Anxietatea adaptativă se bazează pe frică; este mecanismul de alertă natural al organismului. Dar nivelurile ridicate de anxietate și tensiunea psihică constantă nu sunt benefice organismului și psihicului și pot deveni parte dintr-o tulburare. 

Anxietatea poate fi asociată cu durerea fizică, prin faptul că organismul reacționează ca și cum ar fi permanent în pericol, dar și există și durere psihică. 

Anxietatea, frica constantă și nervozitatea pot accentua profund starea de tensiune în corp și minte și pot interfera cu somnul, funcționarea fiziologică normală, cu relațiile sociale, obiceiurile alimentare, munca, activitătile cotidiene și toate domeniile vieții.

Anxietatea poate avea diverse forme, inclusiv fobii și atacuri de panică și este adesea asociată cu depresia. 

Prin intermediul psihoterapiei vei învăța strategiile și abilitățile practice care te ajută să te eliberezi de anxietate și atacuri de panică și vei însuși noi metode de adaptare la provocări și situații cotidiene.

Iar pe masură ce ameliorarea simptomelor se face simțită, trecerea treptată la depistarea și înțelegerea surselor de anxietate și tratarea lor, te va ajuta să găsești strategii de

moderare a dificultăților emoționale și de adaptare la noi situații.

Psihoterapia oferă instrumentele necesare pentru a continua și menține drumul transformării și în afara cadrului terapeutic. 

Dezvoltarea Personală și 
Strategii Motivaționale

Dezvoltarea personală se centrează pe găsirea forței emoționale în provocările vieții și dezvoltarea de noi perspective care te pot ajuta să întâmpini, în mod constructiv, tranzițiile prin care treci.

Dezvoltarea personală oferă posibilitatea unei creșteri emoționale și psihologice semnificative și a unei înțelegeri mai profunde de sine.

Pentru anumite persoane, problema nu este doar de a face față presiunilor și așteptărilor impuse de o schimbare majoră a vieții, ci de a înțelege ce s-a schimbat pentru ei, în urma anumitor evenimente.

În special, în timpul schimbărilor de viață stresante, tendința este de a face față provocărilor exterioare, în timp ce se ignoră ceea ce se întâmplă în interiorul nostru.

Prin sesiunile de dezvoltare personală, vei descoperi cum să faci îmbunătățirile pe care le dorești în viața ta, cum îți poți folosi resursele interioare și ce să faci pentru a avea mai multă energie, cum sa dezvolți gândirea pozitivă și să acționezi pentru a crea ceea ce îți

dorești.

Prin dezvoltarea personală se urmărește creșterea gradului de conștientizare și cunoștere de sine, dezvoltarea potențialului și utilizarea resurselor personale cât mai eficient și la

capacitate ridicată. 

Dezvoltarea personală are ca scop creșterea calitatății vieții și contribuie la realizarea aspirațiilor și obiectivelor personale.

Psihoterapie individuală

Schimbările de viață sau evenimentele (chiar și cele fericite) pot declanșa nevoia de schimbare și adaptare – și aceasta poate fi provocatoare sau stresante. Este posibil să observi obiceiuri persistente în modul în care funcționezi la locul de muncă sau în diverse

situații. 

S-ar putea să fii îngrijorat/ă de funcționarea ta personală sau emoțională, de carieră, de echilibrul dintre viața profesională și viața personală; sau poți fi îngrijorat/ă de faptul că simptomele depresiei sau ale anxietății persistă o perioadă îndelungată.

Când ceva te nemulțumește, când simți nevoia de o schimbare, prin consilierea psihologică poți aduce claritate în gândurile, emoțiile și stările tale.

Consilierea psihologică individuală te ajută să privești în interiorul tău pentru a-ți descoperi resursele de care ai nevoie pentru a găsi soluții, a construi abilități, a depăși și gestiona diverse provocări ale vieții.

Beneficiile consilierii includ un grad ridicat de conștientizare și înțelegere de sine. Acest lucru îmbunătățește stima de sine, precum și sănătatea psihică.

Oricare ar fi motivul pentru care dorești sprijin psihologic, consilierea psihologică te va ajuta să îți dezvolți abilități și îți va da instrumentele necesare pentru a recâștiga controlul intern, pentru a continua drumul tău către stare de bine dorită. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *