Dezvoltare personală și exerciții de relaxare

Cât de des îți simți corpul greoi, ca și cum ai purta o povară? Cât de mult îți ia până îți dai seama că ceva te doare? Cât de des îi dai corpului tău atenția necesară? Doar atunci când tensiunea devine de nesuportat?

De cele mai multe ori acordăm toată atenția noastră lucrurilor și treburile zilnice. Și uităm de ceea ce este mai important: noi înșine. Sau poate nu uităm neapărat, ci doar credem că nu suntem chiar atât de importanți.  Dar dacă noi nu suntem importanți pentru noi, dacă nu avem grijă de noi, de starea noastră de bine, cum putem avea grijă de ceilalți, familie, copii, prieteni, părinți…?

Iată o scurtă tehnică de reconectare cu corpul nostru, 5 minute pe zi.

Un simplu exercițiu de relaxare, de dezvoltare personală, de reconectare cu noi înșine. Pentru dezvoltarea nostră personală, pentru evoluția noastră și stare de bine este important sa fim în contact cu emoțiile noastre, cu corpul nostru și ceea ce gândim să fie în acord cu ceea ce facem.

Vă recomand un exercițiu de relaxare, care practicat 5 minute pe zi, vă va aduce în contact cu corpul vostru.

Setează-ți alarma pentru 5 minute, pentru a nu sta cu gândul că poate vei pierde controlul asupra timpului, pentru a te putea relaxa și a acorda atenție doar corpului tău.

Poți începe exercițiul tău de relaxare binemeritat.

Închide ochii pentru a fi concentrate doar la corpul tău fără ca ceva din exterior să îți distragă atenția.

Și începe cu degetele de la picioare, apasă cu ele podeaua și simte presiunea, apoi relaxează, apasă din nou apoi relaxează. Cum se simte? Degetele tale există?

Continuă cu gambele, încordează-eliberează presiunea-relaxează, repetă de trei ori, în ritmul tău.

Rămâi concentrat la corpul tău și continuă cu partea superioară a picioarelor. Poți practica fie pe rând, dreptul – stângul, fie ambele în același timp. Încordează-relaxează, de 3 ori.

Mergi mai departe, în același ritm, cu fiecare parte a corpului: fesele, abdomenul, toracele, mușchii brațelor, palmele, degetele de la mâini, fața, fruntea, capul.

Încordează și relaxează  de 2-3 ori fiecare zonă, în ritmul tău. Rămâi concentrat pe fiecare zonă în parte.

Cum te simți acum?

Practică în fiecare zi, măcar o dată, acest exercițiu de relaxare și conectare cu propriul corp. Rpetați, repetați, repetați!

Fă-l parte din arsenalul tău de dezvoltare personală.

Pentru că dezvoltarea personală nu presupune doar, atingerea unui anumit nivel în carieră sau îndeplinirea anumitor sarcini și obiective exterioare.

Dezvoltarea personală presupune, printe altele, îndeplinirea obiectivelor interioare, personale și respectul de sine, respectul și blândețea pe care ni-le arătăm nouă prin felul în care avem grijă de corpul nostru, de mintea noastră și de emoțiile noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *